MAGYARORSZÁG, 1031 BUDAPEST, KELED ÚT 3.
Az Infraslimx és az Infrashape közötti különbségek

Bár első pillantásra mindkét eszköz hasonlónak tűnhet, mivel mindkettő vákuumos infrás bicikli, a két gép technikai megoldásai jelentős különbségeket mutatnak.

Vákumrendszer

Az Infraslimx vákuum előállításához egy drága, szénkefe nélküli BL motort használ, míg az Infrashape hagyományos szénkefés motorral működik. Az Infraslimx BL motorja a gép teljes élettartama alatt nem igényel cserét, így hosszú távon jelentős költségmegtakarítást biztosít. Ezzel szemben az Infrashape motorját évente akár kétszer is cserélni kell, ami tíz év alatt jelentős költséget jelent az üzemeltetőnek.

A szénkefés motorokkal kapcsolatos további probléma, hogy ezek folyamatosan finom szénkefeport bocsátanak ki a levegőbe, ami káros hatással lehet az egészségre. Több helyen már betiltották ezeket a motorokat emiatt. Az Infraslimx BL motorja hangszigetelt motorházban helyezkedik el, ami jelentősen csökkenti a zajkibocsátást, így 20%-kal halkabb, mint az Infrashape gépei.

Vákuumszabályozás

Az Infraslimx vákuumerő szabályozása 15 fokozatban lehetséges, 2 milibáronként változtatva. Ezzel szemben az Infrashape gépek vákuumerő szabályozása esetleges és a fordulatszám változtatásával történik, ami nem ellenőrzött módon valósul meg és kevésbé hatékony edzést eredményez.

Hatékonyabb infrasugárzás

Infrarendszer

Az Infrashape-ben egy nagy teljesítményű infravörös sugárzó biztosítja a belső hőmérsékletet, amely a lábak felső részénél túlmelegedést okozhat, míg a combok hátsó részén nem biztosít elegendő hőt. Az Infraslimx három irányból érkező infravörös fényt alkalmaz, amely egyenletes sugárzást és hőmérsékletet biztosít. Ez különösen fontos a narancsbőr elleni küzdelemben. Emellett az Infraslimx-ben van egy alap infra fűtési rendszer, amely két felhasználó között is melegen tartja a gépet, így az edzés azonnal egy előmelegített eszközzel kezdhető. Az Infrashape egyetlen, felülről érkező sugárzója nem nyújt ilyen hatékonyságot, így a narancsbőr elleni küzdelem kevésbé eredményes.

Testreszabott kényelem

Bicikli

Az Infraslimx biciklijének pedáljai 25 centiméter hosszan állíthatóak, így mindenki a saját magasságához igazíthatja. Ez fontos a térdízületek védelme érdekében, hiszen a biciklizést csak nyújtott lábbal ajánlott végezni. Az Infrashape régebbi változataiban erre nincs lehetőség, míg az újabb modellek korlátozottan állíthatóak.

Ergonomia

Az Infraslimx nagy hangsúlyt fektetett az ülés kialakítására, amely felfelé ível, így ellenáll a vákuum húzó hatásának. Az Infrashape esetében az ülés egyenesen lejt, ami miatt a felhasználónak folyamatosan ellen kell tartania a vákuum szívó hatásának, különösen hosszabb edzések során. Az Infraslimx pedálmagassága úgy lett kialakítva, hogy a test természetes ívét megőrizze, így kímélve a gerincet.

Innovatív kiegészítők

Oxigénterápia

Az oxigénterápia az Infraslimx-ben elérhető, ami edzés közben csökkenti a fáradtságérzetet és legalább 15%-kal növeli a teljesítményt. Ez az opció sajnos az Infrashape felhasználói számára nem elérhető.

Multimédia

Az Infraslimx 15 colos képernyővel és kiváló minőségű hangszórókkal van felszerelve, amelyek biztosítják a sportolás közbeni színvonalas kikapcsolódást. Az Infrashape nem kínál ilyen magas színvonalú multimédiás élményt.

Ózonterápia

Az Infraslimx-ben elérhető ózonterápia biztosítja a két felhasználó közötti fertőtlenítést, ami fontos a higiénia fenntartása érdekében. Ez a funkció az Infrashape gépeiben nem érhető el.

Minőség és megbízhatóság

Az Infraslimx gyártásánál minden beépített anyag magas minőségű, hogy minimalizálja a meghibásodásokat és az eszköz hosszú éveken át megőrizze újszerű állapotát.

Az Infraslimx és az Infrashape közötti különbségek tehát számos területen megmutatkoznak, a vákuumrendszertől kezdve az infrarendszeren át a bicikli és az ergonómia kialakításáig, valamint az extra funkciók elérhetőségéig.