MAGYARORSZÁG, 1031 BUDAPEST, KELED ÚT 3.
A tudatos emberek sportja

A TUDATOS EMBEREK SPORTJA

 

Számtalan lehetőségünk van arra, hogy a mindennapi életünk során tudatos döntéseket hozzunk. A sport pedig nemcsak fizikai aktivitás, hanem egy életstílus is, amely során a tudatosságod egyensúlyba kerül a tested és szellemed egészségével. A testünk és szellemünk összehangolt működése által nem csupán edzéseink hatékonyabbak, de az egész életünk minősége is javul.

A jó döntéseket hozó emberek mindig olyan edzésformát választanak, amely a legrövidebb idő alatt a leghatékonyabb eredményt hozza. Az infraslimx edzés célja, hogy izmainkat úgy mozgassuk át, hogy közben egész testünket formáljuk.

Női szemszögből nézve a testedzés nemcsak az alakformálásról szól, hanem a sport által nyújtott önbizalomnövelésről is. Emellett kiemeljük az egészséges életmód kialakításának és fenntartásának fontosságát, hogy hosszú távon élvezhessük az annak általunk tapasztalt áldásos hatásait. Az INFRASLIM X ideális megoldást kínál erre, az 5 alkalmazott technológia együttes használatával fokozva az edzés alakformáló és egészségjavító hatását.

Hogyan legyen hatékony az edzés?

Zsírégetés akkor történik a szervezetben, ha kevesebb kalóriát fogyasztunk, mint amennyi a napi szükségletünk. Azért nem elég csak kevesebbet enni, mert ha a diéta alatt nem mozgunk, az izomtömegből is fokozatosan veszíteni fogunk, a zsírt tehát energiaforrásként kell felhasználnunk edzés közben. Ehhez úgy kell zsírt égetni, hogy közben az izommennyiség ne csökkenjen, ami a kardió és az erősítő edzések váltogatásával a leghatékonyabb.

INFRASLIMIX TRÉNINGEK SZEMÉLYRE SZABOTT AJÁNLÁSA

A 30 perces edzések tökéletes választás azok számára, akik elsődlegesen nem a súlycsökkenést tűzték ki célul, hanem testük formálására és finomítására, valamint napi fizikai aktivitásuk részeként a méregtelenítésre törekednek. Mivel a súlycsökkenés jellemzően a mozgás első 20-25 percében még nem kezdődik el, ez az időtartam ideális azoknak, akik a bevitt kalóriákat szeretnék elégetni anélkül, hogy jelentős súlyvesztésre törekednének.

A 40 perces edzések már olyan hosszúságúak, hogy a szervezet az energiát a zsírtartalékaiból kezdi el pótolni, ami lehetővé teszi nemcsak a súlycsökkentést, hanem az alakformálást is. Ez az időtartam kiválóan alkalmas azok számára, akik komplexebb célokkal rendelkeznek, mint például a testkontúr javítása és a súlycsökkenés.

Az 50 perces edzések azoknak ajánlottak, akik intenzívebben szeretnének foglalkozni a súlycsökkentéssel, javítani szeretnék fizikai kondíciójukat vagy céljuk a szálkásítás. Ezek az edzésformák ideálisak azoknak is, akik nem tudnak változtatni jelenlegi életmódjukon, de egészségük és megjelenésük megőrzése fontos számukra.

A helyes táplálkozás és a fehérjebevitel fontossága:

A fehérje túlzott fogyasztása növelheti az izomtömeget és a kalória bevitelt, ami nem előnyös túlsúlyos személyek esetében, különösen ha az alsó testük már eleve izmos. Mivel a biciklizés elsősorban az alsó test izmait célozza, a felesleges fehérjebevitel további izomnövekedést eredményezhet ezen a területen, ami ellentétes lehet a kívánt fogyási célokkal. Ebben az esetben fontos a zsír-, szénhidrát- és fehérjebevitel csökkentése, és a rostban gazdag zöldségek, gyümölcsök és táplálékkiegészítők fogyasztása a kívánt eredmények elérése érdekében.

Proteint érdemes fogyasztani edzés után, ha cél a felső testből való fogyás mellett az alsó test izomzatának erősítése. Fontos tudni, hogy a fehérje az építőeleme a sejteknek és energiát is biztosít, tehát ha nem kerül sor a kalóriabevitel csökkentésére, akkor a fogyás nem valósul meg. Az Infraslimix tréningek során alacsonyabb intenzitással, de gyorsabb tempóban való tekerés ajánlott a hatékony fogyás érdekében, míg nagyobb erőfeszítéssel történő tekerés az izomtömeg növekedését eredményezheti. A 40 perces edzés alatt a hidratálás fontos, legalább egy liter víz fogyasztása ajánlott a méregtelenítés és az izzadás fokozása érdekében.

Különösen ajánlott a fehérje fogyasztása azoknak a férfiaknak, akik megerősödést szeretnének elérni lábaikon, miközben szeretnének fogyni a hasukról vagy a felső testükről. Vékony alkatú személyek számára, akik izomtömeget szeretnének növelni, a 30 perces edzések mellé javasolt a fehérje, zsír és szénhidrátok megfelelő arányú bevitelének biztosítása.

MIÉRT FONTOS AZ INTERVAL EDZÉS?

Az egyenletes tempójú edzés során könnyen belemerülhetünk gondolatainkba, és ez gyakran vezethet a teljesítményünk stagnálásához. Amikor a szervezet megszokja a monoton terhelést, optimalizálja az energiafelhasználást, ami csökkentheti a hatékonyságot. A zsírégetés fokozása érdekében érdemes különböző mozgásformákat beiktatni az edzéstervbe, és változtatni az intenzitáson. Ez segít abban, hogy a test ne szokjon hozzá a megszokott terheléshez.

Az interval edzés kiváló választás, ahol a gyors és lassú tempójú szakaszokat saját tempónkhoz igazíthatjuk. Amennyiben zsírégető edzéseket tervezel, fontos figyelembe venni a pulzusszámot. Célszerű a pulzusszámot a magasabb, azaz a zsírégető tartományban tartani. Ha zsírégető edzéseket szeretnél végezni akkor célszerű a pulzusszámot a magasabb, azaz a zsírégető tartományban tartani, ami személyenként változhat.

Az emberi test két fő anyagcsere folyamatot alkalmaz az energia előállításához az aerobot és az anaerobot. Az aerob folyamat során oxigén segítségével égnek el a szénhidrátok és zsírok, általában csekély vagy közepes erőkifejtéssel. Az anaerob mozgás magas intenzitású, rövid ideig tartható fenn és lihegéssel vagy kifulladással jár. Az edzésterv célja mindkét tartomány elérése, növelve az állóképességet, javítva az izmokat és hatékonyan támogatva a zsírégetést.

Miért épp a kerékpározást ajánljuk?

A kerékpározás nemcsak kellemes sporttevékenység, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár. Ez a mozgásforma javítja a keringést, növeli a szív és tüdő állóképességét, valamint elősegíti a méregtelenítést. A terhelés hatására beindul a zsírégetés, és a szervezet magasabb arányban használja fel a zsírt energiaforrásként, ami előnyös a fogyás szempontjából. Emellett nem csak az anyagcsere sebességét növeli, hanem sűrűsíti is a csontokat, így azok ellenállóbbak lesznek a sérülésekkel szemben.

Az izomépítés sem hanyagolható el a kerékpározás során, mivel az anyagcsere sebessége közvetlenül összefügg az izomtömeggel. Ezért az erősítő edzés ugyanolyan fontos, mint a kardió, és segít a test formálásában.

A kerékpározás során különös figyelmet fordíthatunk lábaink és farizmaink formálására. Ezen területeken hatékony eredmények érhetők el a megfelelő edzéstervvel. A magasabb fokozaton történő tekerés továbbá fokozza a kalória felhasználást.

Az INFRASLIM X új generációs fitness eszközbe beépített virtuális túraútvonalakkal még élvezetesebbé tehetjük a kerékpározást. A képernyőn könnyen nyomon követhetjük, hogy éppen hol tartunk az edzésben, miközben garantáltan izzasztó és szórakoztató élményt nyújt. Fontos, hogy a testedzés ne csak kötelesség legyen, hanem élvezetes kikapcsolódás is.